Szobafoglalás
Logo
kep
twitter facebook pinterest comment

6+1 látnivaló Hévízen, amit érdemes megcsodálni

Bár Hévíz első sorban a Magyarországon egyedülálló gyógytaváról ismert, ezen kívül még bőven akadnak látnivalók, nem csupán a környéken, de a városon belül is. Bár a legtöbben tényleg csak a tó gyógyító hatása miatt érkeznek ide, Hévízt nem szabad azonosítani a Hévízi-tóval. Kulturális programok, mesés kilátás, látnivalók színesítik a Hévízen nyaralók mindennapjait. Mutatjuk a legjobb hévízi látnivalókat!

6+1 látnivaló Hévízen, amit érdemes megcsodálni

1. Hévíz-tó

A Hévízi-tavat valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen ez az egyik legismertebb látványosság hazánkban, de ha Hévízről van szó, akkor mégsem hagyhatjuk ki a felsorolásból. A 4,44 hektár méretű tó Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava. Gyógyító hatása bizonyított, így évente rengetegen látogatnak el ide különböző mozgásszervi, reumatológiai, vagy gyulladásos panaszokkal. Természetesen nem csupán a panaszok enyhítésére alkalmas, kiváló wellness élményt is nyújt!

 

2. Hévízi Szentlélek templom

Ha Hévízen jár, érdemes meglátogatni a helyiek által csak „kék templomnak” becézett Szentlélek Templomot. Ez az 1999-ben felszentelt gótikus és modern stílust ötvöző impozáns épület igazán elragadó, és különleges látvány. Hét tornya van, mely a névadó hét ajándékát hivatott szimbolizálni, de madártávlatból az épület egy kitárt szárnyú galambot formáz. Redszeresen tartanak itt orgonakoncerteket, de idegen nyelvű miséket is.

 

3. Római kori romkert Hévízen

A Hévízi-tó tényleg nagyon különleges, ezt már a rómaiak is felfedezték, ezt bizonyítja az Attila utcában található romkert is, ami még a római korból maradt vissza. A villa maradványaira még 1931-ben bukkantak rá, de csak 2001 és 2003 között tárták fel azt. A történelem szerelmesei semmiképpen sem hagyhatják ki! 

 

Fedezze fel Hévíz csodáit wellness hotelünkben megszállva! Látogasson el wellness hotelünkbe a Hévíz melletti Cserszegtomajra! Foglaljon szobát nálunk az alábbi gombra kattintva!

 

Árkalkuláció & online szobafoglalás

Foglaljon szobát az ország első, valóban felnőttbarát hotelébe, tekintse meg szobaárainkat az alábbi gombra kattintva!

 

4. Jézus Szíve Templom Hévízen

A romkerttől ráadásul nem messze található, a „fradi templomnak” is becézett zöld színt viselő Jézus Szíve Templom. Magát az épületet Bocskai János tervei alapján készítették el a 20. században. A szín és a név onnan ered, hogy a Fradi focicsapata jelentősen hozzájárult az építkezési munkálatokhoz. 

 

5. Egregyi szőlőhegy és pincesor

Ezen a vidéken még a római korban honosították meg a szőlő termesztést, itt tényleg komoly hagyománya van a borászatnak. Majd ezt a hagyományt a betelepült magyarok is folytatták. Ha erre jár, mindenképp érdemes megállni egy pohár borra, a legelterjedtebb fajták az olasz rizling, a szürkebarát és a rizlingszilváni, de akadnak a zöldveltelini, és a muskotályok is.

 

6. Árpádkori Szent Magdolna Templom

Az Egregyi városrészben található Hévíz legismertebb műemléke, az Árpádkori Szent Magdolna Templom. A templomot temető veszi körül már hosszú idők óta. Eredetileg egy falu is volt itt, de a török idők alatt elpusztult. Újjáépítették ugyan, csak kicsit messzebb, és ma már Hévíz városának része.

 

+1 Cserszegtomaji Kútbarlang

Szállodánk Hévíztől nem messze található Cserszegtomajon, ami nemcsak a cserszegi fűszeres borról híres, hanem arról is, hogy itt található a Cserszegtomaji- és az Acheron-kútbarlang, ami a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képezi. Egy véletlen során találtak rá erre a természeti kincsre, miközben kutat ástak. Ásványvilága nagyon gazdag, többek között Magyarországon egyedülálló módon limonitcseppkövek is találhatóak itt. Csak vezetett túra során lehet bejárni. 

Díjaink

Szallas.hu - Az Év Szállása 2016 - Népszerűségi díj III. helyezett


Szallas.hu - Az Év Szállása 2015 - Népszerűségi díj III. helyezett


Bónusz Brigád - Kíváló partner 2015

Ajánlataink
Oldalak
Elérhetőségeink

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Sümegi út 35.

Telefon: +36-70-KATTINTSON
(mindennap 8:00-20:00-ig)

Email: KATTINTSON